Maandag 6 mei 2019

Terug na twee fijne weken vakantie kwamen we maandag weer op school. We moesten gelijk flink aan het werk, want er moesten moederdagcadeautjes gemaakt worden.

Van brooddeeg maakten wij onze eigen kralen en hanger. Deze kralen verfden wij mooi goud en zilver. Het leek een echte bling bling ketting!

Groep 2 en een deel van groep 1 maakten van vouwblaadjes een bakje en een deksel. Het andere deel van groep 1 gaf een theedoosjes een mooie kleur met een likje verf. Een strikje er omheen en klaar!

Het was stiekem wel een beetje lastig om ons zelfgemaakte cadeautje geheim te houden voor mama. Zondagochtend mochten wij het dan eindelijk geven. Eerst vertelde wij het versje, wat we in de klas geleerd hadden. Het was een leuke moederdag!

Dinsdag 16 april 2019

De paashaas was langs geweest! Maar niet bij ons op school… maar bij speeltuin de Els. De paashaas had daar allemaal eieren verstopt. Aan ons de taak om de eieren te gaan zoeken!

De zoektocht kan bijna beginnen! Achter de poort liggen alle eieren verstopt!

Toen de poort eenmaal open was gingen wij op eierenzoektocht!

De eieren waren al snel allemaal gevonden. Daarna smulden wij van de heerlijke chocolade eieren.

Bedankt paashaas voor het verstoppen van de eieren.
Speeltuin de Els bedankt voor het beschikbaar stellen van de ruimte.

Maandag 15 april 2019

Maandag 15 april kwam de dierenambulance bij ons langs. Op het schoolplein stonden twee dierenambulances klaar waar wij in mochten kijken. De vrouw van de dierenambulance legde van alles uit. Bijvoorbeeld hoe ze een dier vangen, en deze veilig naar de dierenarts brengen.

De mevrouw liet zien hoe ze een een wild dier veilig in een kooi stoppen, zodat het dier veilig naar de dierenarts kan.

Daarna mochten we in de dierenambulance kijken.

De meneer sloot ons zomaar op in de hondenkooi! Gelukkig liet hij ons daarna weer vrij.

Daarna vertelden de vier personen over hun vrijwilligerswerk bij de dierenambulance.

We willen de dierenambulance van Winterswijk en Doetinchem heel erg bedanken voor de leuke en leerzame ochtend!

Vrijdag 12 april 2019

Vrijdag 12 april vond de koningsspelen plaats op school. In de ochtend begonnen wij met de openingsdans ‘de passapas’. Na al dat gedans hadden wij wel honger gekregen. Het werd tijd voor een lekker ontbijtje.

In de klas stond een heerlijk ontbijt op ons te wachten. Aan een gezellige lange tafel genoten wij samen van onze zelf gesmeerde broodjes.

Het was zo gezellig! Wij zijn er onderste boven van! 😉

Na het ontbijt stonden er allerlei verschillende spelletjes voor ons klaar in en rondom de school. De kinderen van groep 7 en 8 hadden alle spellen zelf bedacht en voerde deze uit.

Wij hebben een geslaagde en sportieve ochtend gehad!

Maandag 8 april 2019

Deze week zijn wij begonnen met het werken over de wilde dieren. In de klas hebben wij vooral praat en gewerkt over de dieren in de jungle. Er was een hoek in gericht waarin wij onze eigen jungle konden bouwen met takken en stenen. Zo konden de dieren die in onze jungle leefden een goede schuilplaats zoeken.

Van huis namen wij van allerlei knuffel wilde dieren en boeken mee over de jungle. Zo zorgden wij er samen voor dat  het een wilde jungle werd.

De kast met de knuffels van ons thuis.

De wilde jungle groeten van groep 1/2 B

Dinsdag 19 maart 2019

Dinsdag 19 maart zijn de twee kleutergroepen naar een voorstelling van het PEERtoftheater bij Den Diek geweest. De voorstelling was een muzikale en zintuiglijke zoektocht naar de lente. Zo mochten de kinderen kruipen als rupsen over de grond samen met Jette de bij. Ze werden besproeid met water zodat ze als echte bloembollen konden groeien. Ook zorgden de kinderen voor een beetje zon in de zaal. Door gele linten in de lucht te houden ging de zon schijnen. De kinderen mochten hun eigen bloembol planten. Op deze manier kunnen de kinderen een bol zien uitgroeien tot een bloem.

Hier kropen wij als rupsen over de grond, samen met Jette de bij.

Hier genoten wij van de mooie muziek van Jette en Marijke.

Het was een geslaagde voorstelling. De kinderen hebben de lente op allerlei verschillende manieren ervaren!

Dankjewel PEERtoftheater, het was super leuk! De groetjes van alle kleuters en kleuterjuffen.

Vrijdag 1 maart 2019
Al hossend op het plein zijn we deze feestdag begonnen.
Zie ons mooi verkleed.

Op het eind van deze feestdag hoorden we dat we het mooiste klassenraam hadden. We wonnen de eerste Prijs! Een echte gouden beker!

Het was een hele geslaagde carnavals dag, samen met prins Bart en prinses Britt!

Dinsdag 24 september 2018
Vandaag is het zo ver, we gaan op schoolreisje!
Na een bustocht in een dubbeldekker zijn we dan in ‘Het Land van Jan Klaassen’ aangekomen.
Vol verwachting luisteren we naar al het moois dat komen gaat.

We vermaken ons volop in dit mooie park!! We kijken, soms tussen de vingers door, naar de poppenkastvoorstelling. We glijden van de regenboogglijbaan ,klimmen en klauteren, eten ijsjes en patat en maken samen veel plezier!
Het allermooiste vinden we wel de kabouterhuisjes….het is dringen voordat je aan de beurt bent:)