Vrijdag 28 juni 2019

Vrijdag 28 juni vierden wij de verjaardag van juf Marlies en juf Diana. ‘S ochtends in de klas begonnen wij al met het vieren van de verjaardag. Wij gaven aan de juffen een mooie momentenpot cadeau. In deze mooie momentenpot hadden wij allemaal een briefje gestopt, waarop stond geschreven wat wij het mooiste momenten vonden samen met juf Diana of juf Marlies.

Met twee verschillende groepen liepen wij naar de bijenstal. In de bijenstal was een meneer aanwezig, wie ons van alles ging vertellen over de bijen. Eerst was het best een beetje spannend, want wie weet vliegt er zomaar een bij vrij rond. Gelukkig kwamen wij er al snel achter dat de bijen achter glas zaten, en niet konden ontsnappen. Wij leerden dat bijen hele belangrijke dieren zijn voor de natuur. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat er appels aan de bomen groeien.

Hier kijken wij naar de bijen die in de bijenkast zitten. Er zitten wel z’n 4000 bijen in een kast!

Nadat we een likje honing hadden geproeft, was het weer tijd om richting school te gaan. Op de terugweg naar school stond ons nog een verrassing te wachten. Bij juf Diana thuis mochten wij lekker smikkelen van een ijsje.

Wij hebben er voor de rest nog een gezellige dag van gemaakt! Een dankjewel naar de bijenstal in het Wenthol park, dat we een bezoekje mochten brengen. Wij vonden het super leuk en leerzaam!

Dinsdag 25 juni 2019

Pfff.. wat was het WARM! Tijd voor waterpret dachten wij op school. Van huis namen wij allerlei waterpistolen mee. Op het schoolplein stonden sproeiers en watertafels. Dit beloofde een grote waterpret te worden!

En dat werd het! Iedereen werdt kleddernat! Heerlijk verkoellend met dit warme weer.

Een paar jongens uit onze klas wisten wel beter. Na één minuut waterpret lieten zij het voor gezien. Eindelijk hoefden ze de lego niet te delen met de rest van de klas. De hele middag hebben zij hier lekker mee gespeelt.

Het was een gezellige en kleddernatte middag!

17 juni t/m 28 juni 2019

Tussen 10 en 21 juni werkte wij in de klas over het thema museum. Deze twee weken hebben wij gepraat over verzamelen en kunst. Elke dag namen er een paar kinderen hun verzameling maar school, om dit te laten zien aan de rest van de klas. De verzameling kwam daarna te liggen in ons atelier/museum.

In ons atelier stond een schildersezel. Met een verfpalet in onze handen maakten wij de mooiste schilderijen. Wij leken wel echte kunstenaars!

Onze kunstwerken en verzamelingen waren 27 juni te bewonderen in ons museum. De opkomst was groot! Wij willen alle mensen bedanken wie een bezoek hebben gebracht aan het museum!

Maandag 6 mei 2019

Terug na twee fijne weken vakantie kwamen we maandag weer op school. We moesten gelijk flink aan het werk, want er moesten moederdagcadeautjes gemaakt worden.

Van brooddeeg maakten wij onze eigen kralen en hanger. Deze kralen verfden wij mooi goud en zilver. Het leek een echte bling bling ketting!

Groep 2 en een deel van groep 1 maakten van vouwblaadjes een bakje en een deksel. Het andere deel van groep 1 gaf een theedoosjes een mooie kleur met een likje verf. Een strikje er omheen en klaar!

Het was stiekem wel een beetje lastig om ons zelfgemaakte cadeautje geheim te houden voor mama. Zondagochtend mochten wij het dan eindelijk geven. Eerst vertelde wij het versje, wat we in de klas geleerd hadden. Het was een leuke moederdag!

Dinsdag 16 april 2019

De paashaas was langs geweest! Maar niet bij ons op school… maar bij speeltuin de Els. De paashaas had daar allemaal eieren verstopt. Aan ons de taak om de eieren te gaan zoeken!

De zoektocht kan bijna beginnen! Achter de poort liggen alle eieren verstopt!

Toen de poort eenmaal open was gingen wij op eierenzoektocht!

De eieren waren al snel allemaal gevonden. Daarna smulden wij van de heerlijke chocolade eieren.

Bedankt paashaas voor het verstoppen van de eieren.
Speeltuin de Els bedankt voor het beschikbaar stellen van de ruimte.

Maandag 15 april 2019

Maandag 15 april kwam de dierenambulance bij ons langs. Op het schoolplein stonden twee dierenambulances klaar waar wij in mochten kijken. De vrouw van de dierenambulance legde van alles uit. Bijvoorbeeld hoe ze een dier vangen, en deze veilig naar de dierenarts brengen.

De mevrouw liet zien hoe ze een een wild dier veilig in een kooi stoppen, zodat het dier veilig naar de dierenarts kan.

Daarna mochten we in de dierenambulance kijken.

De meneer sloot ons zomaar op in de hondenkooi! Gelukkig liet hij ons daarna weer vrij.

Daarna vertelden de vier personen over hun vrijwilligerswerk bij de dierenambulance.

We willen de dierenambulance van Winterswijk en Doetinchem heel erg bedanken voor de leuke en leerzame ochtend!

Vrijdag 12 april 2019

Vrijdag 12 april vond de koningsspelen plaats op school. In de ochtend begonnen wij met de openingsdans ‘de passapas’. Na al dat gedans hadden wij wel honger gekregen. Het werd tijd voor een lekker ontbijtje.

In de klas stond een heerlijk ontbijt op ons te wachten. Aan een gezellige lange tafel genoten wij samen van onze zelf gesmeerde broodjes.

Het was zo gezellig! Wij zijn er onderste boven van! 😉

Na het ontbijt stonden er allerlei verschillende spelletjes voor ons klaar in en rondom de school. De kinderen van groep 7 en 8 hadden alle spellen zelf bedacht en voerde deze uit.

Wij hebben een geslaagde en sportieve ochtend gehad!

Maandag 8 april 2019

Deze week zijn wij begonnen met het werken over de wilde dieren. In de klas hebben wij vooral praat en gewerkt over de dieren in de jungle. Er was een hoek in gericht waarin wij onze eigen jungle konden bouwen met takken en stenen. Zo konden de dieren die in onze jungle leefden een goede schuilplaats zoeken.

Van huis namen wij van allerlei knuffel wilde dieren en boeken mee over de jungle. Zo zorgden wij er samen voor dat  het een wilde jungle werd.

De kast met de knuffels van ons thuis.

De wilde jungle groeten van groep 1/2 B

Dinsdag 19 maart 2019

Dinsdag 19 maart zijn de twee kleutergroepen naar een voorstelling van het PEERtoftheater bij Den Diek geweest. De voorstelling was een muzikale en zintuiglijke zoektocht naar de lente. Zo mochten de kinderen kruipen als rupsen over de grond samen met Jette de bij. Ze werden besproeid met water zodat ze als echte bloembollen konden groeien. Ook zorgden de kinderen voor een beetje zon in de zaal. Door gele linten in de lucht te houden ging de zon schijnen. De kinderen mochten hun eigen bloembol planten. Op deze manier kunnen de kinderen een bol zien uitgroeien tot een bloem.

Hier kropen wij als rupsen over de grond, samen met Jette de bij.

Hier genoten wij van de mooie muziek van Jette en Marijke.

Het was een geslaagde voorstelling. De kinderen hebben de lente op allerlei verschillende manieren ervaren!

Dankjewel PEERtoftheater, het was super leuk! De groetjes van alle kleuters en kleuterjuffen.

Vrijdag 1 maart 2019
Al hossend op het plein zijn we deze feestdag begonnen.
Zie ons mooi verkleed.

Op het eind van deze feestdag hoorden we dat we het mooiste klassenraam hadden. We wonnen de eerste Prijs! Een echte gouden beker!

Het was een hele geslaagde carnavals dag, samen met prins Bart en prinses Britt!

Dinsdag 24 september 2018
Vandaag is het zo ver, we gaan op schoolreisje!
Na een bustocht in een dubbeldekker zijn we dan in ‘Het Land van Jan Klaassen’ aangekomen.
Vol verwachting luisteren we naar al het moois dat komen gaat.

We vermaken ons volop in dit mooie park!! We kijken, soms tussen de vingers door, naar de poppenkastvoorstelling. We glijden van de regenboogglijbaan ,klimmen en klauteren, eten ijsjes en patat en maken samen veel plezier!
Het allermooiste vinden we wel de kabouterhuisjes….het is dringen voordat je aan de beurt bent:)