Optreden in Den Diek

We hebben een voorstelling gezien in Den Diek. De voorstelling stond in het teken van muziek maken. De twee vrienden kwamen in een computerspel terecht en konden er alleen uitkomen als de kinderen op het juiste moment mee gingen klappen, stampen of op de borst gingen slaan. Alle kinderen waren zeer betrokken.


 

Up for Us

Met de themadagen kregen wij bezoek uit Oeganda. De kinderen leerden via workshops trommelen, een Afrikaans liedje en een Afrikaans spel. We hebben ontzettend genoten van het bezoek.


Tafeltenniswedstrijd

Op dinsdag 24 mei heeft groep 3 meegedaan aan de tafeltenniscompetitie bij Litac. Ze hebben het erg goed gedaan. Op dit moment staan wij 2e en mogen dus door naar de finale op 17 mei!

Hier alvast wat actiefoto’s:


De Grote Rekendag:

Een dag in het teken van verhuizen! Wat heb je allemaal in de klas? Hoe kun je dat handig tellen? Aan de hand van een werkblad werd er geturfd. Daarna werden de uitkomsten met elkaar besproken.

Daarnaast werd er gewerkt in circuitvorm en sloten we af met een PowerPoint.


Even met de knuffel op de foto!

——————————————————————-

Open podium 12 maart:


Carnaval 2018.

Het was weer een gezellig feestje! Eerst Open Podium. Iedere klas had een lied voorbereid. Daarna even tot rust komen in de klas. Meer foto’s vindt u in onder het mapje album van de website.

 

——————————————————————————————————

Bezoekje aan de bieb.

Op woensdag 13 december heeft groep 3 de bibliotheek bezocht. We werden verwelkomd en mochten naar de voorleeshoek in de bibliotheek. Er stond een vertelkastje klaar met verhaalplaten erin over Anansi de spin. Anansi de spin was een beetje een luie spin. Hij lag het liefst de hele dag in zijn hangmatje, totdat hij door de koning werd gevraagd de mensen de waarde van een goed boek te laten inzien. Na het verhaal mochten de kinderen helpen om de boeken die Anansi had gelezen weer op de goede plek op te ruimen. Bij ieder plekje lag een voetafdrukje van Anansi. Op het voetafdrukje was een letter te zien. Met een beetje puzzelen werd het woord spinnenweb gemaakt.

We hebben erg genoten van ons bezoekje. Mocht u meer willen weten: in de bieb hangt het lied over Anansi bij de voorleesstoel.


Sinterklaas 2017:

Eerst de klas versieren voor de Sint. Slingers ophangen en de stoel versieren.

’s Middags een circuit. Ze mogen knutselen, spelletjes spelen, een filmpje bekijken en de schoorstenendans dansen.


Kinderboekenweek 2017!

Het bezoekje aan de bieb was een succes. Sommige verhalen waren echt heel griezelig…brrrrrr!