Mediabattle

Afgelopen woensdag was de mediabattle. Tijdens deze avond nam Ivo Wouters de groepen 7 en 8 en hun ouders mee in de wereld van Mediawijsheid. Bijzonder aan deze avond was dat deze georganiseerd was door en voor de Jozefschool, de Ludgerusschool en de Pastoor van Arsschool. De opkomst was geweldig!

In het eerste uur werd vooral veel voorlichting gegeven, maar wel op een interactieve manier. Via Kahoot konden kinderen en ouders reageren op stellingen. Ook werden kinderen uitgedaagd om hun ouders dingen te laten zien en leren die zij misschien nog niet kenden. In het laatste kwartier gingen kinderen en ouders uit elkaar. Samen gingen zij future-proof regels opstellen. Het leuke was dat er regels bij waren die aardig overeen kwamen. De regels zijn te bekijken op www.padlet.com/ivowouters/watwetenjullie

 

Streetwise,

Vanochtend deden we mee aan ANWB streetwise. Eerst kregen we een presentatie over veiligheid in het verkeer. Daarna moesten we oefenen in een parcours. Eerste allerlei opdrachten op de fiets en daarna met een zware rugzak op. Tot slot mochten we op een elektrische scooter.

 

 

 

 

 

 

voorbeeld werkstuk

 

Tijdens de gastles over het leven met een beperking hebben we een soort handbal gespeeld in een rolstoel.
Dat was nog knap lastig!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn weer begonnen!! In het fotoalbum vind je de eerste foto’s van dit jaar.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder de foto’s van de musical van groep 8 2016-2017 en nog andere.
Het is een zip-bestand, dus even openen op een computer en dan uitpakken.

laatste fotos

Hieronder de link naar de video van de musical

https://www.youtube.com/watch?v=_EpI9MlaTVE