Hieronder vindt u een groeiend aantal links naar o.a. oefensoftware, gesorteerd op vakgebieden en daarbinnen op alfabetische volgorde. Hiermee kunt u uw kind laten oefenen op diverse vakgebieden. Mogelijk verwijst uw leerkracht naar oefeningen op deze pagina.
Heeft u vragen, tips, aanvullingen, een kapotte link enzovoorts? Neemt u dan contact met ons op.

Technisch lezen
 DMT oefenen  Op deze website kan het lezen van losse woordjes geoefend worden, zoals dit ook getoetst wordt.
 Volksverhalen  Leuk om (voor te) lezen
Begrijpend lezen
 Leestrainer  Op deze website kan geoefend worden met allerlei (zaak)vakken, spelling, rekenen, begrijpend lezen en nog veel meer. Kies onder het kopje ‘basisschool’ helemaal rechts het vak waarmee je wilt oefenen.
 oefenplein.nl  Deze site biedt oefeningen voor alle vakgebieden. De sortering is wat overzichtelijker dan bij leestrainer. Deze site biedt de meeste oefeningen voor begrijpend lezen.
Spelling
oefenplein.nl  Deze site biedt oefeningen voor alle vakgebieden.
 Spelling  Hieronder vindt u een aantal links naar websites om de spelling van niet-werkwoorden te oefenen. U vind er oefeningen van diverse taalmethodes.
Site 1  Site 2
 Werkwoordspelling  Hieronder vind je een aantal links naar websites om werkwoordspelling mee te oefenen.
Site 1   Site 2  Site 3   Site 4
Rekenen
Breuken en percentages Op deze site kun je oefenen met breuken en percentages. Er zijn verschillende spelletjes. Let op dat je spelletjes kiest waarbij jouw groep staat genoemd.
 Cijferen uitleg  Op het Youtube kanaal van Jasper Jansen worden de cijfersommen met filmpjes uitgelicht. Hieronder is het cijferen delen apart genoemd, omdat dit afwijkt van hoe het vroeger aangeleerd werd
 Cijferend delen  Hieronder vind je twee links die het cijferend delen uitleggen. Voor de ouders: wij gebruiken op school de methode van het herhaald aftrekken en niet de staartdeling. Kijk de filmpjes na elkaar. filmpje 1  filmpje 2 Mocht het niet lukken, kom dan gerust langs.
Metriek stelsel Op deze site kun je oefenen met het omrekenen van lengtematen.
 Optellen en Aftrekken  Op deze site kan het optellen en aftrekken oefenen tot 100 geoefend worden
Oefenen met klokkijken De naam zegt het al; hiermee wordt geoefend met het klokkijken.
oefenplein.nl Deze site biedt oefeningen op alle vakgebieden.
Sommenfabriek Overzichtelijke website met verschillende soorten sommen en vooral veel uitleg. Klik op de titels en je komt ook bij oefeningen en werkbladen. Bij delen wordt gesproken over de staartdeling. Die gebruiken wij niet op school, dus die moet je overslaan.
rekentoppers.nl Deze site oefent alle basisbewerkingen oefenen als optellen, aftrekken, de tafels en deeltafels. Nu kun je ook spelen tegen de klok. Ben jij goed genoeg om in de highscorelijst te komen?
Sommenprinter AANRADER!
Op deze website kun je zelf allerlei werkbladen voor rekenen printen om te oefenen wat je nog moelijk vindt. Zeker met cijferend rekenen is oefenen op computer of tablet lastig. Print hier je eigen werkbladen en antwoordbladen.
Handig om te weten; Vaak staat er bij sommen TD, D, H, T en E. Dit zijn Tienduizendtallen, Duizendtallen, Honderdtallen, Tientallen en Eenheden.
 Tafels en deeltafels  Tafels en deeltafels (gedeeld door sommen) oefenen. Kies met de pijlen of je tafels, deeltafels of tafels en deeltafels door elkaar wilt doen. Dan klik je de tafels aan die je niet wilt oefenen.
 Tafelspelletjes  Diverse spelletjes om te oefenen met tafels
Woordenschat
 oefenplein.nl  Lezen is erg belangrijk voor een goede woordenschat. Ook het benoemen van woorden en dit herhalen is erg belangrijk. In hogere groepen helpt ook het lezen van de krant, het kijken van programma’s als het Klokhuis, jeugdjournaal enzovoorts.Onder het kopje taal en spelling kan op deze site echter ook voor woordenschat gekozen worden.
Overige
zaakvakken, Engels enz.
Leestrainer Deze site beidt oefeningen op diverse vakgebieden.
oefenplein.nl  Deze site biedt oefeningen op alle vakgebieden en is wat overzichtelijker dan leestrainer.
 Woordjes leren Hiermee kun je zelf woorden invoeren in een andere taal en in het
Nederlands. Daarna kun je ze heel makkelijk oefenen.